Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Agricola' obsahuje 1666 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 08.09.2014 v 10:55 uživatel StefanXP.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 12.07.2008 ve 19:22 uživatelem Gr3N  odpovědět 
Dotazy ke kartám
Ahoj všichni, měl bych 2dotazy:

1)
Když mám na ruce jak kartu náčelník, tak kartu náčelníkova dcera. Zahraju kartu náčelník, můžu vyložit zadarmo kartu náčelníkova dcera? Na kartě je napsané, že náčelníkovu dceru můžu zadarmo vyložit, když některý ze SPOLUHRÁČŮ vyloží kartu náčelník, ale může se jednat o chatrnný překlad, tak by mě zajímalo, jak to teda je.

2)
V balíčku K z rozšíření je profese Dodavatel dřeva. Pokud jsem pochopil fci této profese správně, tak si můžu každé kolo vzít 2dřeva a rozdělit všechna dřeva na akci +3dřeva rovnoměrně na spodní akce. Ovšem to, že daná dřeva rozmísťuju mi vůbec nevadí, je to pro mě stejně výhodné jako pro ostatní. Naopak já mám výhodu, že daná dřeva rozmísťovat nemusím. Tedy daná karta je lepší, než karta, ze které bych si každé kolo vzal 2dřeva, jež se mi zdá výrazně lepší, než jiné karty s podobným efektem. Tedy se ptám, jestli jsem text nepochopil špatně, a jestli je tato karta opravdu tak dobrá? Nebo jestli se neobjevila nějaká chyba v překladu a nebyla karta zamýšlena tak, že si při zahrání vezmu 2dřeva a potom si už 2 dřeva neberu.

Děkuji za odpověď a přeju příjemné hraní agricoly;-)
 
Vytvořeno 12.07.2008 ve 20:50 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
1.)Nemůžeš ji zahrát sám.
172 Häuptling
Chief
At the end of the game, you receive 1 bonus point for each room in your Stone house. (In total, you receive 3 points per room instead of 2.) Playing this card costs an additional 2 Food.
173 Häuptlingstochter
Chief’s Daughter
If another player plays the “Chief” card, you can play this card immediately at no cost. (You can also play it using an Action space in the usual way.) At the end of the game, you receive 3 bonus points if you have a Stone house, 1 if you have a Clay hut.

2.) Příliš silná. V EN verzi je, že ty dvě dřeva dostaneš, když kartu zahraješ, ne při každém jejím použití!
284 Holzverteiler
Wood Distributor
At the start of the Work phase, you can distribute the Wood from the “3 Wood” Action space evenly onto the neighboring “Clay”, “Reed” and “Fishing” spaces. When you play this card, you receive 2 Wood.

omlouvám se za chybu v překladu :((
 
Vytvořeno 12.07.2008 ve 23:02 uživatelem Gr3N  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Děkuji za odpověď, přesně takto sem se domníval, že to je, aby karty byly vyváženě silné;-)
 
Vytvořeno 12.07.2008 ve 23:12 uživatelem Gr3N  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Ještě bych měl jeden dotaz ke kartě Dodavatel dřeva. Dřevo se má rovnoměrně rozmístit. Zdá se mi, že se počítá, že na dané akci je 3x, kde x je celé nezáporné číslo, kusů dřeva (nematematicky řečeno, počítá se, že je tam násobek 3 kusů dřeva). Při solo verzi se však často stane, že na akci není násobek 3 dřeva. Také jsou jisté karty, které mi povolí nějaké dřevo na této akci nechat, když si z ní beru dřevo. V takových případech si můžu vybrat, na jaké akce (+1rákos, +1jíl, rybolov) dám dřeva víc?
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 09:09 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Tak tento dotaz jsem raději postla na lookout-forum. Ale odpověď od kompetentních dostanu až v pracovný den (pokud nemají dovolenou).
Co bych ti napsala já, by byl jenom dohad.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 14:20 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Tak už mám odpověď.
Důraz je na slově rovnoměrně. Když tam bude méně než 3 dřeva (solopartie), nic nemůžeš rozmísstnit. Když tam bude 5 dřev, 3 rozdělíš a 2 zůstanou ležet!
Helby mi vyštrachal odněkud oficiální odpověď, tak je to rychleji, než jsem slibovala...

dilli
 
Vytvořeno 12.07.2008 ve 23:17 uživatelem Gr3N  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Nyní jsme si ještě uvědomil jednu věc. V pravidlech solo verze je napsáno, že je možné hrát tu verzi agricoly, kde si člověk zvolí pořadí karet kol a vybere si karty do ruky. Zde je uvedeno, že se někomu podařilo dosáhnout 120bodů. Těch 120bodů bylo při hře, kdy ten hráč začínal s 0 žetonky jídla a 0 vyloženými profesemi? Karty na ruce měl pouze z jednoho z balíků E, K, I? Nebo měl libovolnou kombinaci karet z těchto balíků? Měl karty z balíku Z? Poslední dotaz, proč toto píšu, pokud ten někdo, kdo zahrál 120bodů použil balík K, tak profese Dodavatel dřeva měla fci jak v EN verzi?
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 00:00 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
EN verze je kooordinátorská verze všech překladů a v této kartě je zhodná s původní německou. Karty Z jsou k mání až od druhého vydání Agricoly (prvního českého). Pročítej si více mých odpovědí, je tam i odkaz na 144 bodů v solo verzi. S rozpisem zahraných akcií a vyložených karet...
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 09:32 uživatelem Gr3N  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Těch 144 bodů někdo dal s kartami pouze z jednoho balíčku a s 0jídly a 0profesemi vyloženými na začátku? Nechci klikat na ten odkaz, chci sám přijít na vhodnou strategii a tím, že bych se ji dozvěděl bych se sám ošidil o hraní. Jen chci vědět, co si mám stanovit jako maximum a co už nemá cenu překračovat ;-)
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 12:11 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
0 jídla, 0 vyložených karet
Karty vybrány ze všech balíčků.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 19:00 uživatelem Gimling  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
kde můžu sehnat originál anglická pravidla? sken nebo něco takového?

Díky
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 19:58 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Jak tě mohlo napadnout, že německá hra může mít "originál anglická pravidla"???

Ale mrkni na jeden zastaralej preklad do anglictiny treba sem: http://www.boardgamegeek.com/file/info/27166
Vem vsak v potaz, ze to bylo pred tim, co se mezinarodne domluvily upravy.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 19:59 uživatelem Darn  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
Pokud někde, tak na Boardgamegeeku :o) (www.boardgamegeek.com), ale ruku do ohně bych za to nedal, je tam toho o Agricole hrozně moc a už se v tom začíná špatně hledat.
 
Vytvořeno 12.09.2008 ve 19:15 uživatelem Erumoico  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
mám dotaz na využití Z-pack, v pravidlech se píše, vyberte si jeden z balíčků E, I, K, kdy mám tedy tyto karty "legálně" použít

další dotaz ještě směřuji k solo verzi, píšete tady že někdo dal 144 bodů s 0 jídla na začátku, znamená to, že nehrál serii solo her, a tudíž nedostal za každé 2 body 1 jídlo, nebo, že v solo verzi hráč nemá na začátku žádné jídlo (omlouvám se pokud jsem přehlédl něco v pravidlech, hru mám teprve 3. den)

Děkuji
 
Vytvořeno 12.09.2008 ve 19:16 uživatelem Erumoico  odpovědět 
Re: Dotazy ke kartám
mám dotaz na využití Z-pack, v pravidlech se píše, vyberte si jeden z balíčků E, I, K, kdy mám tedy tyto karty "legálně" použít

další dotaz ještě směřuji k solo verzi, píšete tady že někdo dal 144 bodů s 0 jídla na začátku, znamená to, že nehrál serii solo her, a tudíž nedostal za každé 2 body 1 jídlo, nebo, že v solo verzi hráč nemá na začátku žádné jídlo (omlouvám se pokud jsem přehlédl něco v pravidlech, hru mám teprve 3. den)

Děkuji
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |