Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Agricola' obsahuje 1666 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 08.09.2014 v 10:55 uživatel StefanXP.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 13.07.2008 ve 13:26 uživatelem corvus  odpovědět 
Drobnosti
Ahoj, zdejsi komentare jsem si precetl tak snad se nebudu opakovat a i presto, ze jsem pravidla cetl minimalne ctyrikrat potrebuju poradit ve dvou vecech:
1) pokud nikdo nepouzije dejme tomu 3 kola policko, kde kazdy kolo narostou 3 dreva tak po trech kolech clen rodiny shrabne 12 drev??
2) souvisi s predeslou otazkou. pokud tri kola nikdo nevezme policko kde se objevujou ovce tak ve ctvrtem kole dostane hrac 4 ovce najednou?

A jeste jeden dotaz: Neprijde vam setup na zacatku kazdyho kola (doplneni dreva, kamene, rakosu, jidel, zvirat,... na plan) hrozne zdlouhavy ? Tam vznikaji prostoje ve kterych hraci nemaji co delat ne? Aspon my to tak mame...

Diky za odpoved
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 14:04 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Drobnosti
1) správně
2) správně

Co se týče setup-u: Doplňujte minimálně dva. Jeden od konce, druhý od začátku. Taky občas doplňujeme systémem: Já všechny dřeva, ty jídlo, ty hlínu (jíl), ...
Pak tam prostoje nejsou.
Celkově je to po několika partiích rychlé a plně zautomatizováno.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 18:45 uživatelem corvus  odpovědět 
Re: Drobnosti
Dekuju. Jeste budu otravovat. V pravidlech (str. 3) je napsano : "Na kazde akci muze byt v prubehu kola pouze 1 clen rodiny". Mohou tam byt dva zastupci jinych rodin? Napriklad clen hrace A a clen hrace B ? Pokud ano, jak si maji rozdelit napr. 3 dreva... :)
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 19:05 uživatelem dajo  odpovědět 
Re: Drobnosti
nemozu tam byt dvaja.na kazdej akcii moze byt iba JEDEN clen rodiny.
 
Vytvořeno 15.08.2008 ve 10:56 uživatelem Tomino  odpovědět 
Re: Drobnosti
Omlouvám se, ale nepochopil jsem odpověď na otázku, zda může být na jedné akci (jakákoliv akce obecně) člen rodiny A a člen rodiny B.
Prosím o upřesnění.

Co třeba karta zasít? Pokud tam rodina A umístí svého člena, tak rodina B už nemůže tuto kartu použít k setí?
 
Vytvořeno 15.08.2008 ve 12:43 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Drobnosti
jenom jeden... nikde se nerika ze muzou byt dva dvou ruznych rodin.
Takze nemuze hrac A zasit a pak v tomze kole zasit i hrac B.
 
Vytvořeno 08.12.2008 ve 17:11 uživatelem Tomino  odpovědět 
Re: Drobnosti
Moc se omlovám, ale včera jsme prodiskutovávali s přítelkyní pravidla a pořád nám není jasné, proč v jednom kole nemůže využít stejnou akci Zasít hráč A i hráč B. Pravidla nikde neříkají, že to nejde. Říkají pouze, že ji nemůže využít více členů stejné rodiny. To samé pro akci Potomstvo. Může se narodit potomek jenom mně a ostatním hráčům v tom kole ne? V pěti hráčích by ten pátý čekal pět kol a nebo na další kartu Potomka?
Jak to hrají statní hráči?
 
Vytvořeno 08.12.2008 ve 17:33 uživatelem Tomino  odpovědět 
Re: Drobnosti
Kouknul jsem se do anglických pravidel a tam je za větou "Na kazde akci muze byt v prubehu kola pouze 1 clen rodiny" ještě věta, podle mě podstatná, "Each Action space can only be used by one Person in one round." Což znamená, prosím o případnou opravu, že každé políčko akce může být použito pouze jedním hráčem za kolo.
A na jiném místě anglických pravidel:
"In each of the game’s 14 rounds, each of a player’s Family members may take
exactly one action. They can generate building resources such as Wood and Clay, add
more people to their family, and ensure that they are fed. In each round, each action can only be taken by one Person – players will miss out if another player chooses the action first."
 
Vytvořeno 08.12.2008 ve 18:16 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Drobnosti
ano, je to tak, v jednom kole se na kazdem policku akce muze nachazet jen jeden jediny zeton clena rodiny, nemohou tam byt ani dva z jedne rodiny, ani dva ruznych rodin. Nemuzes napr. polozit sveho clena rodiny na akci vem dreva, kdyz uz se v tom tahu na teto akci vyskytuje jiny clen rodiny, ktery zasobu dreva defakt oveskerou vzal, at uz tvuj, nebo souperuv. Totez plati pro nezasobovaci akce, tedy napr. zaset a /nebo pect chleba, zorat pole atd.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 19:44 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Drobnosti
Proč by si něco dělili? První, kdo akci obsadí, ji provede. provedení akce se dĚlá okamžitě při její obsazení. Veme si dřevo. Tudíž je blbost aby tam ještě někdo lez.
Na žádné akci nemůžou být dva lidi.
 
Vytvořeno 13.07.2008 ve 22:58 uživatelem corvus  odpovědět 
Re: Drobnosti
To je pravda, zapomnel jsem ze si vse vezme ihned ale uznejte... kdyz spojim tyto 2 vety z pravidel:
---Na kazde akci muze byt v prubehu kola pouze 1 clen rodiny.
a
---Clen rodiny: zeton clena rodiny v barve hrace (viz slovnicek pojmu)

Tak mi vychazi, ze nemuzu mit vic clenu STEJNE rodiny na jednom miste. Je to ale spis hnidopišská poznamka :) Mam agricolu rad a autori a mindok udelal kus dobry prace.
 
Vytvořeno 08.12.2008 ve 22:34 uživatelem REM  odpovědět 
Re: Drobnosti
Slovíčkaření - nic víc. Pouze 1 člen rodiny je POUZE 1 člen rodiny a je fuk z které rodiny má být.
Tady je fakt názorně vidět, že ať už překladatelé nebo tvůrci pravidel fakt nemůžou vědět co se komu v souvislosti s výkladem pravidel může vylíhnout v hlavě. Už jsem přeložil pravidla k pár hrám, ale můžu říct, že kdybych překládal pravidla Agricoly, tak by mne osobně asi taky vůbec nenapadlo, že může někoho napadnout umísťovat na jednu akci víc žetonů člena rodiny (ať svojí nebo cizí). A teď to nemyslím ve zlém. Ono většinou pravidla píšou a nebo překládají lidé, kteří mají už aspoň trošku zkušenosti s deskovkama a asi je pro ně někdy těžké jakoby se vtělit svým myšlením do uvažování začátečníků a to co asi považují za naprosto samozřejmou věc, kterou není třeba více rozvádět a vysvětlovat, může lidem nezbnlým dělat potíže. Je to asi stejný problém jako psát učebnici. Člověk může být kapacita a špička ve svém oboru, třeba ve fyzice nebo chemii, ale nemusí mít dar své vědomosti zjednodušit a předat dál čtivou formou lidem, kteří jsou v tomto oboru řádově o několik stupňů na nižší úrovni.

A jen pro pořádek, teď nevím, která je to karta, jestli profese nebo vybavení, ale existují v Agricole karty, pomocí kterých lze tohleto pravidlo za určitých okolností porušit :-).
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |