Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Agricola' obsahuje 1666 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 08.09.2014 v 10:55 uživatel StefanXP.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 08.11.2008 ve 01:23 uživatelem Ringo  odpovědět 
Dotaz na karty
Muze mi nekdo vysvetlit vyznam karticky nejdelsi cesta, kde se mluvi o jilove nebo dlazdene cesty? V Agricolovi se totiz zadne cesty nestaveji. Mam to chapat jako kdo ma nejvice jilovych nebo kamennych domku?

Jinak ruzne taktiky Agricoly jakz takz uz zvladam, muj rekord ve dvou zatim 47 bodu. Co ale mi nejak unika jsou, zda se mi, karty. Smichal jsem to uz i s rozsirenimi, protoze varianta pro dva hrace nabizi jen 14 profesi s tim, ze kazdy dostane 7 a tak kazda hra byla o tom, ze jsme meli budto profese jako minule nebo jsme si je akorat vymenili. Kazdopadne ale nechapu, proc je karet zase az tak extremne moc. Jima me podezreni, ze mnohe z nich jsou proste porto, aby hrac mel tech karet dle pravidel v ruce 7 + 7 a z toho polovina byla stejne k nicemu. Jednak je ani nemuze behem cele hry stihnout poradne zahrat a jednak se vylozenim karty hrac v podstate okrade o tah jednim clenem rodiny, coz je nekdy fatalni. Mozna je to dano tim, ze hrajeme jen dva a tak se pretahujeme o suroviny, zejmena drevo. Zpravidla stejne drtive zvitezi ten, ktery si karet spise moc nevsima a hraje to jako kdyz jsme hrali tu zjednodusenou verzi bez karticek v ruce. Samozrejme jsou i karty uzitecne a jejich vyuziti je pak jednoznacne a obvykle to dovoli hraci od soupere docela zasadne odskocit - takova karta kdy k jednomu plot mohu postavit dalsi 3, karta slevy na renovaci, sladek ktery meni obili v 3 jidla, dvojcata a podobne, tam je jejich vyuziti jednoznacne a takove karty samozrejme hrat umime. Ale karty, ktere dovoluji smenu nejakeho zbozi, kdyz ta karta je jednak draha, a jednak malo vyuzitelna, to se mi nikdy nepovedlo s tim nejak operovat v muj prospech. Taky mi prijde docela neucinne vylozeni karty typu - umisti na tri nasledujici pole kol po jednom jidle. To znamena zisk jednoho jidla za kolo navic, coz je bida, to se rovnou mohu postavit jednou panakem na rybnicek kde se nastradaly 3 a vice rb a udelat daleko jednodussi vyvar, pokud jepotreba rychle schrastit jidlo pro nastavajici sklizen. Proste s kartami to moc zatim neumime, poku jednoznacne neprinaseji zrejmou vyhodu.

Jinak Agricola rulez, nejlepsi stolni hra co jsem kdy hral.
 
Vytvořeno 09.11.2008 ve 16:21 uživatelem Gaspar  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
v I baliku malych vybaveni su tri cesty: dlazdena (kamenna), jilova, alebo drevena. Nehodnoti sa najdlhsia cesta ako mylne uvadzas, ale "najhodnotnejsia" postavena cesta. to znamena, ze hrac s najhodnotnejsou cestou v hre dostane este 2 body naviac. Na karte mas uvedene, ze dlazdena cesta je hodnotnejsia ako jilova a ta je zas hodnotnejsia ako drevena. Neviem comu nerozumies....
 
Vytvořeno 09.11.2008 ve 20:24 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
no nerozumel jsem tomu, protoze nevim ze v I baliku jsou v malem vybaveni 3 cesty. Tak sorry ze jsem si kazdou kartu jeste neprohledl.
 
Vytvořeno 09.11.2008 ve 22:31 uživatelem Gaspar  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
ved neber to ako kritiku :)
ale ja osobne pokial si kupim nejaku hru tak si ju pred prvym hranim trochu nastudujem aby som predisiel do najvacsej moznej miery problemovym situaciam, ktore mozu pokazit zazitok z hry mne, ale aj ludom ktorym ju vysvetlujem. V Agricole som si urcite presiel vsetky karticky aby som vedel ako funguju....
 
Vytvořeno 09.11.2008 ve 23:48 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
dyt tam je snad pres 200 karet, to prece absolutne nemuzes prostudovat a presne vedet jaka karta s cim souvisi, ne? Pro me je kazda profese ci malev ybaveni, ktere jsem jeste v predchozi hre ani ja ani souper nepouzil takovym v podstate prekvapenim. Ale jinac ted mi karty konecne dokazaly prinest vitezstvi, bez nichz by nebylo tak velke. Prvne to byl dovozce dreva, ktery mi v podstate zajistuje bez jakekoliv akce prisun 2 drev na kolo, pak to byl zahradnik, ktery mi v podstate spolecne s kamny a dvemi policky se zeleninou zajistil prisun jidla az do konce hry a dalsi kartou byl tezar jilu, ktery mi v poslednim kole umoznil mit jeden jil navic, ktery byl pro me klicovy k dosazeni alespon renovace drevenych chatrci na jilove. Byla to asi pro me prvni hra v ktere jsem dokazal ocenit prinos karet a dosahnout 60ti bodu. Faktem ale je, ze Agricola coby hra zcela bez nahody je v podstate jen v rodinne verzi, kdy se kazdy spoleha fakt jen na svoje schopnosti. Karty tomu davaji jisty prvek nahody, kdy hodne zalezi na tom, jake karty clovek fasne.
 
Vytvořeno 09.11.2008 ve 23:57 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
moje vitezna farma za 60 bodu:

http://www.sweb.cz/mh.ringo/A5.JPG
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 08:44 uživatelem corvus  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
k tomuhle ti gratuluju.. co bych dal za to mit alespon jednou 4 mistnosti a jeste tak hodne zvirat... :(
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 09:54 uživatelem Gaspar  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
inak nechcem ti kazit radost z vitazstva, ale chcem ta upozornit, ze "dodavatel dreva" ma nespravne prelozenu popisku v cestine. Uz to tu bolo preberane. Dve dreva dostane iba pri vylozeni tejto karty. potom ma uz len schopnost prezdelovania driev kazde kolo!!!

BTW 200 karticiek neni tak moc :) to mas za hodinku nastudovane.... :)
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 10:10 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
tak ja bych tu hru vyhral i tak, nevim jestli s 60 body, ale vyhral:-) Ta karta mi prisla nevyvazena, nicmene na druhou stranu ty dreva prerozdelim, takze po jednom drevedostanou i ostatni, co si berou jine suroviny, popripade vice drev, kdyz se to tam hromadi. Opravdu je to spatne prelozeno? Na konci je napsano - Kdyz toto provedete (tedy prerozdelim to drevo). Jak ma byt spravny preklad?
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 10:12 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
takze se jeste zeptam, zda neni spatne prelozen Zahradnik, protoze ten je docela taky drsny - je tam napsano, ze si ze spolecne zasoby beru zeleninu a ta co je naseta na polich zustava. Znamena spolecna zasoba bank, nikoliv nastradana a nevyseta zelenina v me zasobe (coz by bylo kapku nelogicke, ale pro zichr se ptam)?
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 10:33 uživatelem Gaspar  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
zahradnik je v poriadku. ked maz zasiatu zeleninu tak pri sklizni neberies z pola, ale zo spolocnej zasoby (banku). je to fajn profesia, ale zase taka silna nieje. zelenina prichadza do hry neskor a spravidla jej nemas tolko zasiatej. Jedine ze by si sa na nu velmi sustredil, ale to ta zas obmedzi v inych veciach. (dostavat dve dreva zadarmo na zaciatku kazdeho kola hlavne pri neustalom nedostatku surovin je naozaj omnoho silnejsie).
Pri tom dodavatelovi dreva ma byt text v tom zmysle, ze pri zahrani tejto karty dostane okamzite 2 dreva. Teraz si niesom isty ci ide o zly preklad, alebo o chybu uz v povodnej nemeckej verzii. Ale rozhodne by sa to tak nemalo hrat....
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 10:51 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
abych pravdu rekl, tak s tim dodavatelem dreva me to kapku vytocilo, jak si muzu byt jisty, ze chapu pravidla, kdyz si nemuzu byt jisty, ze je to dobre prelozene a ze to tedy chapu spravne?
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 12:12 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
Sorry, u celej Agricoly su dve chyby. Naozaj nam to uslo.
Dvě malé opravy:

1.) Karta maleho vybavení "Kožešiny" označená číslem 333 má mít číslo 339. Karta č. 333 je "Autor her".

2.) Karta číslo 284 "Dodavatel dřeva" má chybně poslední větu. Správný překlad zní:
Na začátku fáze práce každého kola smíte vzít všechna dřeva z akce 3 dřeva a rovnoměrně je rozdělit na akce 1 jíl, 1 rákos a rybolov ležící pod touto akcí. Když vyložíte kartu Dodavatel dřeva, dostanete ihned 2 dřeva ze společné zásoby.

Čili dřevo získáváte jednorázově. Ne u každého rozdělování dřeva z příslušné akční karty.
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 12:17 uživatelem Ringo  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
diky za vysvetleni. Pokud jsou tam jen tyto dve chybky, tak ok, budu si na ne davat bacha.

Takze ten muj obrazek s farmou za 60 bodu neberte vazne, pravdepodobne bych toho bez teto karty, kdy jsem bral drevo v kazdem tahu, kdy jsem prerozdeloval, nedosahl. Znacne to urychlilo moznost mit dalsi chysi a rychleji tak i potomka a tak to urychlilo akce v cele moji hre.
 
Vytvořeno 10.11.2008 ve 20:17 uživatelem corvus  odpovědět 
Re: Dotaz na karty
to je fuk, ale vypada fakt nadherne :)
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |