Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Agricola' obsahuje 1666 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 08.09.2014 v 10:55 uživatel StefanXP.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 20.03.2009 ve 07:35 uživatelem GK_voyger  odpovědět 
profese Milovník
Ahoj Agricolaci!

predne chci rict, ze od vanoc nehrajeme temer nic jineho. Opravdu vytecna hra plna variaci, proste strategie jak ma byt!
Avsak po nekolika desitkach her musim priznat, ze se mi zda profese Milovnik dost zvyhodnena karta. Setkal jste se s tim nekdo? Je to karta z Interaktivni varianty. Jakmile nektery hrac dostane tuto kartu hned od zacatku, je temer nemozne ho porazit. Myslim ze tato profese by mela byt zahrana az treba po dvou vylozenych vybavenich nebo neco takoveho. Zabranovat hraci s Milovnikem je take obtizne, vzdyt je to od zacatku vyhoda jednoho hrace navic, az do konce. Ctyri jidla za vylozeni teto profese, kterou 100% hrac zahraje jako prvni aby byla zdarma, je malo. Vyziveni trech clenu po prvni sklizni rovnez bez problemu.
Pokud hrac dostane tuto kartu, nevenuje se nicemu jinemu :o)

Mam dojem ze tato profese zvyhodni hrace a da mu viteztvi, nemyslite?

Jinak dosavadni rekord 46bodu ve trech hracich
 
Vytvořeno 22.03.2009 ve 09:58 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Ahoj,
on ten milovnik ma jeden hacek. V dodatku pravidel je totiz psano, ze v momente, kdy postavis prvni mistnost, tak se ti milovnikuv potomek do ni nastehuje. Takze musis stavet rovnou dve, abys moh mnozit rodinu. A to neni az tak jednoduche pokud nemas na stavbu zlevnujici vybaveni.
Hrali jsme s milovnikem ve ctyrech. Partie skoncila 45, 42, 32 a 31. Milovnik ziskal 32...
 
Vytvořeno 23.03.2009 ve 00:18 uživatelem GK_voyger  odpovědět 
Re: profese Milovník
O "hacku" vime, nicmene uz dve hry s touto kartou vedly k jasnemu vitezi. Zajimalo by me, jestli ve vasi odehrane partii vyuzil hrac Milovnika jako prvni profesi v 1-2 kole? to je totiz ta hlavni vyhoda, mit tri cleny od zacatku. Navic v kombinaci s dalsim zlepsenim, ze po postaveni nove mistnosti "ihned" umistete noveho clena do teto pristavby, vznika konflikt s premistenim milovnika.
 
Vytvořeno 23.03.2009 ve 11:18 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Vyložil ji v druhém kole.
Pokud myslíš Rákosovou chýši, tam se pokládá další člověk. Rákosová chýše není součástí domu.
Pokud myslíš Kojnou, přečti si poslední větu v závorce: "pokud nemáte po stavbě více místností než členů rodiny, nemáte žádnou výhodu."
Takže nejdříve se přesouvá potomek milovníka až pak kojná nastěhuje nové lidi do prázdných místností.
U dotazů příště piš, o jaké karty se jedná... ani teď si nejsem jistá, jestli jsem se trefila.

dilli
 
Vytvořeno 24.03.2009 ve 20:22 uživatelem GK_voyger  odpovědět 
Re: profese Milovník
Diky za vyjasneni, dostal jsem se ke kontrole karticek az nyni, stahl jsem si dodatky k pravidlum, lec nikde zminku o vete v zavorce nevidim... cituji vyklad Milovnika a Kojne:
kojná - Při stavbě místností smíte ihned rozšířit rodinu o tolik členů, kolik jste právě postavili místností. Každý nový člen rodiny vás stojí 1 jídlo. S novými členy rodiny zacházejte stejně jako by se právě narodili s pomocí akce potomstvo.
upřesnění pravidel kojná - Hráč může postavit víc místností zároveň během stavební akce. Za dvě jídla umožňuje Kojná okamžité
rozšíření rodiny o 2 členy, za tři jídla o tři členy. Noví členové rodiny jsou umístěni na člena rodiny, který leží na akčním
políčku „Stavba místností“. Nově narození mohou provádět akce od následujícího kola.

milovník - Když zahrajete tuto kartu, ihned proveďte akci potomstvo i bez volné místnosti v chýši (domě) (stejně jako pomocí karty etapy 5). Zahrání této karty vás stojí 4 jídla navíc.
upřesnění pravidel milovník - Pokud hráč postaví místnost poté, co má Milovník potomka, potomek obsadí novou místnost. Je lepší
nejprve postavit místnost, potom zahrát normálního Potomka a pouze poté použít Milovníka.
zde o tom jeden hrac take napsal hezky clanek a souhlasim s jeho nazorem...
hxxp://boardgamemaster.blogspot.com/2009/01/friday-night-agricola.html

dilli, mohla by si mi prosim sdelit kde je zminena veta "pokud nemáte po stavbě více místností než členů rodiny, nemáte žádnou výhodu." ... mozna ji mas z orig. pravidel (jdu hledat na internetu)
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 10:10 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Já ji mám v přehledu překladu karet. Proč ale ta věta není na kartě samotné, nechápu. Když jsme to překládali, tak jsme ji všude psali.
Ostatně jenom s tím přehledem můžu okamžitě odpovídat na dotazy. Jinak bych musela dojít domů a dohledávat v CZ kartách a DE kartách a ...
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 12:13 uživatelem pecovarhy  odpovědět 
Re: profese Milovník
Takže je to druhá chyba pri tlači kariet? Možno by Pogo vedel zariadiť dotlač, ako v prípade Dodavatele dřeva, aj sa ešte neobjavila informácia o tom, či sú opravené karty k dispozícii...
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 13:39 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Prečo vždy predpokladáš, že ide o chybu, nie o neskoršie rozhodnutie vydavateľa (Lookout alebo MindOk)?
V EN kartách je to takto:

When building, you may grow your family by up
to the number of rooms that you build. This costs
1 food per person. (The newborns are only
available as people in the next round).

Čiže žiaden dodatok. Akorát text hovorí, že môžeš rozšíriť rodinu až o toľko členov, ako si postavil miestností...
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 15:01 uživatelem GK_voyger  odpovědět 
Re: profese Milovník
jen pro zajimavost, poridil jsem si ö-pack v nemcine, stahnul pravidla v anglictine a musim rict ze preklad neni presny, chce to vychazet z originalu, cili nemciny (konecne k necemu tech 9 let studia bylo :o)i kdyz ted me zivi hlavne anglictina).
a k tomu prekladu .. dilli... ani v originale nevidim "pokud nemáte po stavbě více místností než členů rodiny, nemáte žádnou výhodu."
Zaver: Milovnik + Kojna = clenove + milovnik + novy potomek - souhlasite?
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 20:58 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Tak nevím, co považuješ za originál. Já mám před sebou kartičku z prvního DE vydání hry a tady je na ní věta: "Wer nach dem Hausbau nicht mehr Räume als Personen hat, profitiert von der Amme nicht." (Uznávám, že to, co jsem psala v CZ, není doslovnej ale jenom obsahovej překlad.)
A ještě upozorním na jednu drobnost, na kterou se často zapomíná (ty asi nezapomínáš, ale i tak..): Strana 11 CZ pravidel Potomstvo i bez místa v chýši/domě: "...Pokud máte pomocí této akce více členů rodiny než místností a postavíte novou místnost, jeden z vašich členů rodiny tuto místnost okamžitě obydlí."
Opravdu tedy, jak jsme se my dva zhodli, milovníkův potomek obsazuje místnosti - je na něm výslovně uvedeno, že se členové rodí za stejných podmínek jako pomocí akce Potomstvo i bez...

S tou kojnou to hraj, jak uznáš za vhodné, do mého stylu tě budu nutit jedině, kdyby jsme hráli spolu :)
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 15:42 uživatelem pecovarhy  odpovědět 
Re: profese Milovník
Nie som si vedomý, že by som "vždy (!) predpokladal, že ide o chybu...", všeobecne som výsostne spokojný s úrovňou vyhotovenia Agricoly. Jednoducho sa pýtam, či to chyba naozaj je, aby som vedel správne túto kartu - Kojnú - zahrať, ak príde do hry, napr. v kombinácii s "Milovníkom". To slovíčko "chyba" mi zrejme evokovalo Tvoje vlastné predošlé vyjadrenie, že ste tú vetu pri prekladoch vždy uvádzali...

Veľká vďaka za tieto fóra a Tebe osobitne, Dilli, za to, že sa človek môže veľmi rýchlo zbaviť nejasnosti okolo hier!
 
Vytvořeno 26.03.2009 ve 21:01 uživatelem dilli  odpovědět 
Re: profese Milovník
Chyba nie je, veď na kojnej je napísané: "S novými členy zacházejte stejně jako by se právě narodili s pomocí akce potomstvo."
Takže sa narodiť môžu len ak spĺňajú požiadavky pre akciu potomstvo a existuje pre nich voľné miesto v chýši/dome.
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |