Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Dominion' obsahuje 265 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 07.03.2015 v 11:57 uživatel cangoore.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 21.07.2011 ve 19:11 uživatelem madrianova  odpovědět 
dotazy na karty základu Dominion - pro silné nervy :-)
omlouvám se předem za dotazy, které jsou jiným zcela jasné, chci si jen ujasnit, že chápu všechny karty a že hru správně hrajeme, jsme začátečníci a tak koukám jen do pravidel, ale někdy ty popisu úplně chápu...hráli sme základních 10, viz. níže uvedené jsme ještě nezkoušeli hrát..spíš nějáká taková rekapitulace, jak to chápu já, myslím, že to chápu vše dobře, ale třeba přestavbu jsme hráli špatně...tak už mám obavy, jestli "vše" je dobře popsáno v návodu jak má být...

1.karta kaple - slouží především k výměně k zahazování měďáků a kletby?
jinak nevím, proč bych odhazovala jiné karty, pracně nastřádané...

2.kancléř - proč mám přesunovat dobírací balíček na odkládací? abych měla po zamíchání karet lepší výběr?

3.zloděj - spoluhráč otočí z dobíracího balíčku kartu, pokud to nejsou karty peněz, dají si je na odkládací balíček. Pokud jsou to třeba 2 karty peněz, pouze! jednu dá -kterou já určím na smetiště a druhou na odkládací balíček? ze smetiště si ji pak vezmu a dám na odkládací balíček.

4.špión - doberu vždy 1 kartu z dobíracího balíčku do ruky. Poté otočím další kartu z dobír.balíčku a bud ji tam nechám, nebo odložím na odkládací balíček?
- poté spoluhráč ukáže svoji kartu a já se rozhodnu jestli ji tam nechá, nebo dá na odkládací balíček..?

nechápu tuto větu: spoluhráč zamíchá karty a pokud ani poté nemá kartu, kterou by mohl ukázat, není povinen kartu ukazovat..?? to nechňápu :-) když zamíchá odkládací balíček, bude mít vždy dobírací balíček a díky tomu mi "vždy" může 1 kartu ukázat ne?

5.čarodejnice - dá se proti ní bránit hradním příkopem, tak jako proti milici

6.zasedání rady - kartu si spoluhráči doberou z dobíracího balíčku a mohou ji tedy použít v jejich kole. To jim ale vlastně pomáhám? takže ta karta až tak super není.
nechápu - ostatní hráči si doberou kartu, bez ohledu na to, zda chtějí či nechtějí. Proč by neměli chtít?? díky bohu za další kartu ne?

7.dobrodruh - získané karty peněz mohu hned využít v kole nákupu..?

8.knihovna - a)mám 3 karty, dolíznu 4 ks karty...pokud mezi nimi je akční karta,třeba 3 a 4 dobraná karta, odložím bokem na stůl a dolíznu další 2 karty místo nich?
b)jde mi tedy především o získání karet peněz...do ruky, mohu v kole ihned použít?
c)pokud "mohu" a chci vyložit ale další akční kartu v tomto kole, dám akční kartu do ruky a dolíznu zbytek do 7 ks, akční kartu ihned využiji
d) akční nevyužité karty + karty z ruky "po" nákupu odložím na odkládací balíček

9. černý trh - karty království, které nemáme na stole vyloženy , nehrajeme s nimi, zamíchám do balíčku a díky černému trhu po vyložení akce mohu jednu z nich koupit?

komu se bude chtít to číst moc děkuji, vím, že je toho moc a že je to někomu třeba vše jasné, ale já si chci být 100% jistá, toť vše..n
 
Vytvořeno 22.07.2011 ve 07:26 uživatelem Shark  odpovědět 
Re: dotazy na karty základu Dominion - pro silné nervy :-)
1. Ano.
2. Ano. Například spoluhráč zahraje Úředníka a já musím dát bodovací kartu na vršek knihovny a považuji za výhodné raději míchat, nebo když mám v odkládacím balíčku nějakou dobrou kartu a chci urychlit její dobrání.
3. Ano.
4. Ano. Podle mě jde v druhé části dotazu o zatím spíše teoretickou možnost. Hráč dostane pokyn k zamíchání, a pokud ho nemůže splnit, tak nic neukazuje.
5. Ano.
6. Dobírání spoluhráčů má podle mě tuto kartu poněkud oslabit, protože dobírání 4 karet a nákup navíc jsou docela silné. Rozhodnutí nedobírat si kartu může být výhodné tehdy, pokud hráč ví, že má na vršku knihovny dobrou kartu, v ruce karty umožňující dobírání v vlastním tahu a zároveň má obavu, že by o tuto kartu mohl přijít nějakým útokem na ruku.
7. Ano.
8. Vše ano.
9. Ano.
 
Vytvořeno 22.07.2011 ve 09:23 uživatelem madrianova  odpovědět 
Re: dotazy na karty základu Dominion - pro silné nervy :-)
super díky moc za ochotu !!už můžeme začít hrát .-)
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |