Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Carcassonne - základní hra' obsahuje 157 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 11.01.2013 v 19:12 uživatel miwinkaa.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 05.01.2008 ve 20:29 uživatelem Smejko  odpovědět 
Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
S hrou len začínam, ale rada by som si ujasnila niektoré veci:
1, Ak je v meste viac erbov, mesto je uzavreté a sú v ňom dvaja hráči, po dva body za jeden erb dostanú obaja hráči alebo len tí, ktorí na erboch stoja?
2, Ak je v uzavretom meste jeden hráč červený a dvaja modrí, body dostane len modrý, však?
3, Ak je v uzavretom meste jeden červený a traja modrí, modrí si započíta body len raz za mesto alebo dvakrát, keďže tam má po odpočítaní červeného dvoch rytierov?
4, A ak má v uzavretom meste napr. červený hráč dvoch rytierov, počíta si body len raz alebo dvakrát (za dve figúrky)?
5, Najväčší problém mám s lúkami. V priložených pravidlách sa hovorí o malých a veľkých lúkach. Ak však stojí sedliak na lúke, s ktorou hraničia 3 mestá hneď a o kusisko zelene (lúky) ďalej je zas nejaké mesto, má sa aj toto ešte počítať? Vlastne potom je temer celá plocha veľkou lúkou a skoro každý, kto má na lúke dosť sedliakov si môže pripočítať body za mestá na záver hry. Čo vlastne oddeľuje lúky? Mestá? Kláštory? Cesty?
6, Keď má niektorý hráč so svojimi sedliakmi na lúke prevahu, započítava si body iba on a za každú figúrku osobitne? Teda ak sa jedno mesto vzťahuje napr. na troch červených sedliakov, potom si červený pripočíta 9 bodov alebo 3 body?

Veľmi pekne Vám ďakujem za skoré vysvetlenie. Hra nás doma veľmi chytila, ale chceme si byť na čistom, že hráme správne.
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 21:13 uživatelem Skymessenger  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
1) Nezáleží na tom, jestli figurka stojí nebo nestojí na erbu. Rozhoduje počet figurek (Tj; Modrý má 2 figurky, Zelený 1 figurku. To znamená, že body dostane Modrý)
2) Ano, body dostane jen modrý hráč
3) Neznamená, že když mám větší počet figurek ve městě, dostanu více bodů. Figurky rohodují jen o tom, komu bude nakonec město patřit. Na bodový zisk nemají nijak vliv (Tj; Modrý má 3 figurky, Zelený 1, Město je za 6 bodů. Modrý dostane 6 bodů a ne 12!!!)
4) V předchozim bodu popsáno: Počet figurek nemá vliv na počet bodů!!!
5) Ano louky jsou navzájem od sebe odděleny cestami a městy.
6) Započítá si jen 3 body. !!!

Pokud jsou některé informace špatně podané, omlouvám se a prosím o opravu. Vypovídám z vlastní zkušenosti s hrou Carcassonne
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 21:24 uživatelem Smejko  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Ďakujem za odpoveď.

Rada by som sa ešte vrátila k lúkam. Ak lúky oddeľujú mestá a cesty, ako je to v prípade, ak sa lúka kľukatí okolo jedného mesta a prechádza k druhému? Už to ďalšie mesto "za zákrutou" nepočítam k sedliakovi, ktorý stojí pred zákrutou?
Ak napr. na veľkej lúke stoja 3 figúrky jednej farby a je tam 5 uzavretých miest, získavajú sa body za mestá iba pre jednu figúrku alebo sa násobia tromi?

Ďakujem Vám aj za trpezlivosť
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 21:50 uživatelem Skymessenger  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Pokud modrý hráč na konci hry vlastní louku, kde má 3 figurky. A zelený má na stejné louce 2 figurky, znamená to, že louka patří modrému hráči. Pokud je na louce 5 uzavřených měst, znamená to že modrý hráč dostane 15 bodů (3 body za každé město) Figurky v počtu bodů nejsou vůbec rozhodující.
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 21:53 uživatelem Smejko  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Ešte raz vďaka. Tomuto už rozumiem.

Čo sa týka veľkej lúky - je to tá, čo sa tiahne? Napr. aj za "zákrutu" mesta?

Vďaka. Čakám na odpoveď a rozkladám hru ;o)
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 22:02 uživatelem Skymessenger  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Na pojmy velká a malá louka se vůbec dívat nemusíte. Ve hře jsou prakticky nedůležité. Naopak důležité je vědět, že hráč který má na louce převahu figurek (sedláků) bere body. Za každé město, kterého se louka dotýká dostane hráč 3 body, ať už je to jen kouskem nebo třeba půl strany města (na tom vůbec nezáleží) Louka se táhne kolem všech měst, dokud není ohraničena cestou nebou městy.

Doufám, že všechno správně pochopíte. Pokud ne, prosím o vysvětlení jiných více profesionálních hráčů Carcassonne
 
Vytvořeno 05.01.2008 ve 22:04 uživatelem Smejko  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Ďakujem, Pekný večer aj zajtrajšiu nedeľu ;o)
 
Vytvořeno 14.01.2010 ve 15:45 uživatelem Honza  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
Dobrý den,
správě tu citujete pravidla, ale došel jsem v naší hře i k jiné situaci.
Pokud je na hrací ploše více jak 1 louka, tak se počítají všichni sedláci v celé hře nebo jen sedláci, kteří se potkali na jedné louce? Zatím jsme došli k závěru, že se počítá počet sedláků na společné louce, ne na loukách v celé hře. Tím si třeba na jedné louce zajistíte body, ale ne druhé je ztratíte.
 
Vytvořeno 14.01.2010 ve 17:59 uživatelem corvus  odpovědět 
Re: Prosím, o radu k pravidlám základnej verzie Carcassone
kazda louka se hodnoti zvlast. vezmete louku, zjistite pocet sedlaku, kdo ma nejvic bere body.. jdete na dalsi louku - zjistite pocet sedlaku, kdo ma nejvic bere body atd...
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |