Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Jambo' obsahuje 149 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 24.11.2011 v 21:42 uživatel HankaN.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 06.08.2008 ve 21:44 uživatelem pet.rad  odpovědět 
Upřesnění pravidel?
1) Karty malých stánků jsou někde stranou, nebo jsou normálně zamíchané v balíku?

2) Vyvolávač deště- Funguje tak, že hráč chce zahrát zboží, ale já řeknu- ne, mám vyvolávače deště, tak mi tu kartu dej. Nebo to funguje tak, že hráč zahraje zboží, například prodá něco, kartu zboží odhodí do balíku- a já si jí poté vezmu vyvolávačem deště?

3) Moudrý muž ze vzdálené země- jsou všechny nákupy a prodeje v tom kole levnější("dražší")? I kdybych například provedl 2 nákupy a 2 prodeje?

Na výklad karet máme názor, ale raději nebudeme ovlivňovat... :) Díky.
 
Vytvořeno 07.08.2008 ve 10:08 uživatelem pogo  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
1. normálně zamíchané v balíku
2. soupeř zahraje, vy si ji až pak vezmete
3. ovlivňuje opravdu všechny nákupy a prodeje v tomto kole
 
Vytvořeno 07.08.2008 ve 11:05 uživatelem pet.rad  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Tak to hrajeme dobre, dekujeme za potvrzeni. :)
 
Vytvořeno 12.08.2008 ve 18:13 uživatelem oplprokop  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Mam hru teprv od dneska a stihli jsme zahrat zatim dvakrat. Male trhy jsme nechavali mimo balicek. Ani me to nenapadlo to tam michat. V pravidlech o tom nebylo nic napsany, tak me to ani nenapadlo. Vyzkousime hned ze zamichanejma v balicku. Snad nebude mit hrac, ktery najde treba dva na zacatku vyraznou prevahu. Napadlo me dat dva stanky ven (pro kazdyho jeden) za cenu treba 10 zlatejch nebo tak neco. No zahrajem par her se stankama v baliku a uvidime.
 
Vytvořeno 12.08.2008 ve 21:07 uživatelem cahous  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Pravidla jsem cetl jen jednou z rychliku, ale neni nahodou na zacatku napsano, ze se maji vsechny karty zamichat dohromady?:-P
 
Vytvořeno 05.10.2008 ve 13:49 uživatelem Acer  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Osobně si myslím, že záleží na Vaší dohodě. Varianta "soupeř zahraje a až potom si jí vezmu" je taková pacifistická. Varianta "Ne, ne, ne, žádný kšeftík nebude, protože můj vyvolávač deště ten byznys překazí!" dává kartě Vyvolávač deště tzv. "prasící efekt" a pokud s tím oba souhlasí, tak proč ne, že?! Ono vytáhnout jí na kartu zboží za 18 zlaťáků, to docela toho druhého popíchne.

Takže konkrétně u téhle karty bych nechal variantu na výběru hráčů. Ať ji zahrajete tak či tak, nijak to nedeformuje herní model. Nestává se z ní nějak extra silná karta, naopak tím, že byznys neproběhne a druhý třeba nemůže v následujícím thu stejnou kartu použít z nedostatku zboží, je to dobrá karta ve variantě dvě na zpomalení "trháku" jednoho z hráčů.

Tolik bych k tomu chtěl říct já...
 
Vytvořeno 05.10.2008 ve 19:17 uživatelem cahous  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
To se mi moc nezda. Vyvolavac deste je karta postavy, nikoliv zvirete, takze uz ze sve podstaty neni urcena k tomu, aby poskozovala protihrace. Mne se jeji spravne pouziti (tedy pacifisticke) zamlouva mnohem vic. Mimochodem, karta zbozi za 18 zlataku je pro me ta nejhorsi karta ve hre, takze by me to vubec nepopichlo:-D
 
Vytvořeno 18.12.2008 ve 18:02 uživatelem kaibab  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Opravdu nevím, kterou variantu (pacifistickou ci drsnou) si vybrat. Podle meho nazoru mala mezirka v pravidlech (kvuli uziti pojmu "zahrat" zjevne i v situacich, kdy je mysleno "vynest") .
A tak se da argumentovat pro obe varianty: Pro drsnou - formulace uvodni vety u Strazce a Vyvolavaceje je uplne stejna ("... v prubehu tahu ... pote, co zahral ..."). Pokud bych pak na Strazce aplikoval pacifisticky nahled na Vyvolavace, obranny Strazce by absolutne ztratil smysl (branil bych se az po poskozeni). Pro pacifisticky pristup pak hovori uvadeny systematicky vyklad pravidel - osoby obvykle primo neskodi, a kdyz uz, tak jen trochu (treba 1. uziti Staresiny). A dsrna aplikace Vyvolavace je hodne intenzivni, vlastne soupere obere o 1 akci.
Spise citem jsem tedy spise pro pacifistickou variantu, ale z pravidel (alespon ceskych) jednoznacny zaver nevyplyva.
 
Vytvořeno 22.01.2009 ve 12:45 uživatelem Annie  odpovědět 
Re: Upřesnění pravidel?
Zatímco na kartě Vyvolávač deště je psáno jen to, že si kartu zboží vezmete do ruky, na kartě Strážce je výslovně uvedeno, že neguje (ruší- mám anglickou verzi) efekt karty zvířete, proti které byl použit. Na kartě Vyvolávače nic takového (ruší efekt karty- není možné prodat/koupit) uvedeno není, takže logicky je správně "pacifistická" varianta. Srovnávat karty podle první věty textu je poněkud zavádějící, když už, tak srovnávat text celý...
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |