Hledat
Podrobné vyhledávání her
Najděte si spoluhráče
 | Úvod  | Přehled her  | Články  | Kontakt  | 
Uživatel: nepřihlášen      Budeme rádi, když nám pošlete váš názor či připomínku.
 Nastavení webu: Inzerce

Diskuzní příspěvky

Diskuze na téma 'hra Jambo' obsahuje 149 příspěvků. Poslední příspěvek vytvořil dne 24.11.2011 v 21:42 uživatel HankaN.

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořeno 03.02.2009 ve 10:11 uživatelem Mao  odpovědět 
Dotaz k pravidlam
Nedavno som pri hrani narazil na nejasnu situaciu. V pravidlach sa pise, ze pokial jeden hrac dosiahne 60+ zlatych, ten druhy este dokonci kolo a hra konci. Ten kto ma viac zlatych, vyhrava. Co ak ale nastane nasledovna situacia:

Janka vo svojom kole nazbierala presne 60 zlatych valounov a tym padom ponukla superovi Petrovi posledne kolo, a teda poslednu sancu ju dobehnut. Peter ma este len 50 zlatych a vie, ze jedina sanca, ako predbehnut Janku je, ze zahra kartu "cestujuci obchodnik" a lacno kupi 2 zetony zbozi, ktore nutne potrebuje. Janka, ale nechce nechat nic na nahodu a preto sa este rozhodne pridat sa do aukcie a dane 2 zetony kupit. (moze sa to?) Povedzme ze ich kupi za 5 zlatych valounov, ale tym padom uz ma len 55...

Bude teda hra dalej pokracovat, alebo ajtak vyhra ten, kto ma viac zlatych valounov, bez ohladu na to, ze ani jeden nedosiahol 60.

Vdaka za radu
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 10:16 uživatelem Mao  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
A este jeden dotaz ku karte cestujuci obchodnik:

Ak ma hrac uz len 1 volne miesto na stanku zbozi, znamena to, ze sa nemoze zucastnit drazby o dane zbozie a tym padom ho automaticky ziskava druhy hrac za 1zl?
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 11:14 uživatelem Gimli  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Myslím si, že 60+ zlata iba určuje podmienku na koniec hry (po odohraní kola protihráčom). Takže áno, hra môže skončiť aj so skóre pod 60 zlata.

Druhá otázka. Šieste políčko stánku obsadiť môžeš, ale musíš zaplatiť 2 zlaté. Takže do dražby vstúpiť môžeš.
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 11:38 uživatelem REM  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Tady mám tedy jiný "právní" názor jak ty. Pokud nemáš ve stáncích dostatek místa na VŠECHNO zboží, které si máš vzít ať už z karty nebo z dražby, tak si ho vzít NESMÍŠ. V podstatě už z principu téhle hry. Kdybys mohl vždycky doplnit zbývající místa ve stánku zbožím, které se ti hodí a zbytek odhodit, tak by to zcela měnilo mechanizmus hry.
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 11:43 uživatelem pogo  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Pozor: Ohledně konce hry je to pravda. 60 zlataku konec hry spusti a konec hry se jiz odvratit neda.
Ohledne poctu zbozi na stanku je to ale trosku jinak. Kdyz nemas misto, nesmis zahrat kartu zbozi, ale pokud ziskas zbozi diky karte zvirete nebo osoby, zbozi si muzes nechat jen cast. Viz pravidla - dulezite tipy.
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 12:01 uživatelem REM  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Tak to jsem zasklil - v tom případě se všem přítomným hluboce omlouvám a sypu si popel na hlavu :-).
 
Vytvořeno 04.02.2009 ve 22:51 uživatelem Zofan  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Ojeje, takovy znamy prispevatel a herni profesional a v posledni dobe uz minimalne druha zasklena situace (viz Dobyvatele vesmiru) - nechci se Vas dotknout, ale napred bych doporucil precist si predevsim cela pravidla - vzdyt ty navody nemaji tak moc vet :) Jinak Vase prispevky ctu rad a jsou casto plne zajimavych postrehu a vyjasneni.
Hrani zdar.
 
Vytvořeno 05.02.2009 ve 01:51 uživatelem REM  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
To je tím mým věkem, už mi paměť neslouží. Raději už nebudu nikomu radit. Mnohdy píšu z práce, kde nemám po ruce pravidla a tak to střílím z hlavy jak si to pamatuju. A je vidět, že při takovém množství her a pravidel co nosím v hlavě to občas ujede. Pokud odpovídám z domu, tak se pro jistotu mrknu do pravidel abych nikoho nebalamutil.
 
Vytvořeno 05.02.2009 ve 09:47 uživatelem Zofan  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Tak to rozhodne nepripada v uvahu! Nedopustim, abych svym rypalstvim zamezil Vasim radam a pripravil tak dotazujici o odpoved renomovaneho hrace. Stydim se - tedy jako bych nic nerekl :)
 
Vytvořeno 03.02.2009 ve 11:09 uživatelem REM  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
ad1) Rozumím na co se ptáš a v pravidlech to mohlo být více zdůrazněno. Dosažení 60 valounů je jen jakýsi "spouštěč" konce hry. Takže klidně může skončit hra třeba s výsledkem 56:52.
ad2) Ano tak to je - nemáš kam umístit zboží, soupeř vydraží za nejnižší cenu
 
Vytvořeno 17.04.2010 ve 21:30 uživatelem Abiosis  odpovědět 
Re: Dotaz k pravidlam
Ak sa v pravidlách píše, že "Pokud hráč nemá dostatek místa pro žetony zboží, ktoré dostane prostřednictvím osob nebo zvířat, může se rozhodnout, které si ponechá a které vráti do zásoby.", tak prečo by sa nemohol zúčastniť dražby? Dražbu umožňuje "Cestujúci obchodník", a to je predsa karta osoby.
 

Přidat příspěvek do diskuze může jenom zaregistrovaný a přihlášený uživatel.
Pokud nejste zaregistrovaní, registraci můžete provést zde. Pokud nejste právě přihlášení, přihlašte se zde.

Vytvořit nový příspěvek
Zpět na stránku hru
 
© MindOK 2002 - 2009 | design Továrna | development SoftGate  | XML rozhraní | RSS |